Campagnes

Veel mensen weten niet dat er tijdens de vliegtuigramp met vliegtuig MH17 ook dieren zijn omgekomen. Samen met ‘Akka’s hulp for missing dogs’, heeft ‘De Aarde’ een herdenkingsmonument opgericht. De huisdieren die bij de ramp om zijn gekomen zijn twee honden genaamd Quinta en Costa. Ook zijn er een aantal vogels om het leven gekomen. ‘De Aarde’ biedt met dit monument een plek aan voor de baasjes om hun huisdieren in alle rust te herdenken. 

De campagne ‘Dierbewust’ wil een bewustzijn creëren bij huisdiereigenaren omtrent het overlijden van een huisdier.  ‘Dierbewust’ ziet dat baasjes al snel overvallen worden door het overlijden van hun huisdier. Dit zorgt voor veel onverwachte zorgen waardoor er vaak minder goede keuzes gemaakt worden. Dit komt niet te goede voor het rouwproces van u en uw familie.  Om deze reden is de campagne ‘Dierbewust’ opgestart. ‘Dierbewust’ wilt dat huisdiereigenaren geïnformeerd zijn over wat de mogelijkheden zijn als uw huisdier komt te overlijden. Deze campagne is in samenwerking met ‘De Aarde’ tot stand gekomen. 

Op onze begraafplaats hebben wij een gedenkplek gecreëerd om vermiste of gestolen huisdieren te herdenken. Deze dieren hebben doorgaans geen eigen plekje. ‘De Aarde’ ondersteunt de baasjes van deze dieren door ze deze gedenkplek aan te bieden. Zo krijgen de huisdiereigenaren een rustige plek waar ze hun dieren kunnen herdenken.